Здравейте Колеги, всички знаем че скоро ще започнат студувете и искам да попитам дали някой от вас използва някакви добавки за горивото! Какви марки и какви отзиви имате за тях! Благодаря предварително за мненията ви!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Добавка Дизелово гориво
Collapse
X
-
От приятели съм чувал че добавката на Кастрол ТДИ била много добра за зимния и летния период като понижавала температурата на "сгъстяване", ако мога така да се изразя на нафтата и от друга страна повишавала цетановото число.
До тук добре но ето едни отзиви във Офроуд форума където човека прави доста добри експерименти с нафтата и добавката ( браво за което) : ето темата тук -
http://www.offroad-bulgaria.com/show...=46576&page=33Alfa Romeo 166 2,4 JTD
-
Да и аз съм с Кастрол ТДИ, но може да ползвате и на Лики Молино ги ползвайте когато наистина е студено иначе не си тъпчете колите с глупости
Отделно на което като стане Ноември месец, всички бензиностанции сами подготвят нафтата да не замръзва до -10
156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Поне от 3 големи вериги бензиностанции, нафтата ми е замръзвала - има една малка подробност, доколкото знам, те гарантират НЕзамръзване до -15 градуса, от там нататък - "оправяй се" !
---------- Post added at 16:54 ---------- Previous post was at 16:53 ----------
Може и -10 да е, моята информация е -15sigpicАлфа Ромео 166, 2.4 JTD, 136 hp, '99 г., кожен салон МОМО, 16" TORRA +++
Comment
-
Ако бяхте изчели цялата тема в офроуд форума, щяхте да знаете отговор на въпроса.Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение-15 ?но общо взето без добавка не става...
Освен Кастола, се препоръчва и това според чужди форуми...лично аз съм я пробвал в големите студове миналата година и нямах никакви проблеми
Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 18:16.156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеЛукойл бяха на -10...Сега тия Алпин дизел на ОМВ или другите "специални" горива може и да са до -15но общо взето без добавка не става...
Subaru Legacy 3.0R
Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 140+bhp
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеКастрола тди е густо, лошото, че вече немога да я намеря никъде, има спиране на доставките от доста места са изчезнали. Ако някой има инфо от Русе да каже къде да си намеря!
Тей че ако не намериш пиши на лични, ще ти пратя
ПП: Какво стана с нашата работа156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Абе не знам ама от тестовете на колегите от офроуд форума излезе най-читаво RS-Antigel - ако не се бъркам.
Другите добавки бяха малко безсмислени.Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Нз за мен хубавото на Кастролчето е, че се използва за още две - три цели. Иначе вече две зими не съм замръзвал. Мин зима един авер с нафта от Еко замръзна, е само горивният филтър, требеше да му прави топло
Аз със същото гориво ми беше густо. Като колата ми стоеше на открито място, на което духаше и така. Е нека е боклукsigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
Comment